W ogrodzie łemkowskich smaków

16 października 2012

Łemkowie to grupa etnograficzna zamieszkująca do 1947 r. dużą część polskich i słowackich Karpat. Kraina ta do dziś nazywana jest Łemkowszczyzną. Dziś w górskiej przestrzeni jedynymi śladami po rozproszonych po świecie Łemkach, są stare cerkwie, kapliczki przy leśnych drogach i dzikie sady.

Zapraszam na warsztaty w łemowskiej chyży przepełnione zapachami , smakami, muzyką, przyrodą i świeżością lasów.

Zapraszam do wspólnego tworzenia malowniczej książki kucharskiej z łemkowskimi przepisami, do rozmów o dawnych czasach i dzisiejszych cudach.

Zapraszam do spędzenie niesamowitej kulinarno – artystycznej przygody w Swystowym Sadzie w Ropkach (Beskid Niski).

Pomogą nam Klaudyna Hebda (ziolowyzakatek.com.pl), Magda Cudziło (mojeatoto.blogspot.com – zakładka książka kucharska).

Cena warsztatów weekendowych: 600 zł przy liczbie uczestniczek 10 osób (zawiera: 2 noclegi, wyżywienie (kuchnia lokalna), warsztaty kulinarne, artystyczne, wszystkie niezbędne produkty spożywcze i artystyczne, ubezpieczenie NNW)

Dojazd: własny

Dodatkowo: Możliwość wyjazdy z dziećmi za dodatkową opłatą. W takim przypadku zapewniamy opiekę dla dzieci. Możliwość zamówienia warsztatów ze śpiewu i warsztatów z jogi.