Zielona kuchnia

16 października 2012

Od najdawniejszych czasów ludzie czerpali energię i siłę z otaczającego świata, zamiast leków używali ziół, pyszne dania przyprawiali rosnącymi pod płotem „chwastami”. W dalekiej, bujnej amazońskiej puszczy do dnia dzisiejszego ludzie z domów wychodzą wprost do swojej spiżarni, bo cały las jest ich sklepem, gdzie wszystko mają nie za pieniądze, ale za troskę o przyrodę i życie w zgodzie z naturą.

Zapraszam do lasu, który będzie naszą wielką kuchnią, na polanę, które będzie naszą jadalnią.

Zapraszam do wspólnego gotowania na ogniu, do rozmów o trujących roślinach i afrodyzjakach.

Pomoże nam Klaudyna Hebda (blog kulinarny – ziolowyzakatek.com.pl).

Przykładowe miejsce warsztatów: schronisko nad Smolnikiem

Cena warsztatów weekendowych: 450 zł przy liczbie uczestniczek 10 osób (zawiera: 2 noclegi, warsztaty kulinarne, wszystkie niezbędne produkty spożywcze, ubezpieczenie NNW)

Dojazd: własny

Dodatkowo: Możliwość wyjazdy z dziećmi za dodatkową opłatą. W takim przypadku zapewniamy opiekę dla dzieci. Możliwość zamówienia warsztatów z jogi.